Categories
Caribbean Curacao - Korsow New Perspectives: (Monthly) My Consultant Newsletter

Nieuw perspectief op voetballers: Gregory van der Wiel opent Cruyff Court op Curacao!

Curacao, 14 juni 2011

Foto rapportage van de opening
van de Cruyff Court op Curacao.

Voor de voetballende jeugd op Curacao is dit een bekend beeld. Als ‘s middags na een uur of 4 de verzengende hitte van de zon wat afneemt (en het huiswerk is gemaakt?!), komt de jeugd naar buiten om op het schoolterrein, op veldjes in de buurt of gewoon op straat te gaan voetballen (Foto geeft de situatie weer in de Ijmuidenstraat in de Wijk Nieuw Nederland weer. De Ijmuidenstraat is niet verhard. Naast vele, vele nadelen, zoals kuilen in de weg en structurele stofoverlast voor de omwonenden, heeft een onverharde weg ook een voordeel: de vele kuilen werken tegelijk als effectieve snelheidsremmers).
Gregory van der Wiel (Ajax) heeft de mogelijkheden voor de jeugd verruimd door op dinsdag 14 juni zijn Cruyff Court op Curaçao in de wijk Sapaté te openen. Zijn vader komt uit Curacao, en het leek Gregory een goed idee om hier een Cruijff “veld” te realiseren.

De verdediger van Ajax is in het seizoen 2009/2010 gekozen tot Talent van het Jaar in de Eredivisie.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gregory van der Wiel (Ajax) en Minister President Schotte (Curacao) staan de pers te woord.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Minister President Schotte (Curacao) en het overige publiek bewonderen de voetbalkunsten van Gregory van der Wiel.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De schooljeugd van Sapaté en omgeving zit zeer gedisciplineerd op de hun toegewezen zitplaatsen. Op deze foto is niet zichtbaar dat het overige publiek tussen deze schooljeugd en Gregory in is gaan staan, waardoor de schooljeugd uiteindelijk weinig kon zien van de openings ceremonie. Toch bleven zij gedisciplineerd zitten………………

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DE presentator stelt Gregory van der Wiel voor aan het aanwezige publiek van Curacao. Hierna mocht de schooljeugd de Cruyff Court in gebruik nemen.