Tjwan (Ron) Oei

“Ken uzelve door uzelve opdat gij alle dingen leert kennen”

(Inscriptie in de tempel van Apollo in Delphi)

… oftewel echt inzicht in je leven begint bij inzicht in jezelf …

 

 

 

Opleiding
Nadat ik mijn VWO op Aruba had afgerond, ben ik in Eindhoven gaan studeren. In 1983 ben ik afgestudeerd als Technisch Bedrijfskundige aan de Technische Universiteit Eindhoven. Omdat mensen mij meer interesseerden dan techniek, ben ik in in 2004 bij het SIOO verder gaan studeren (Sioo is dé interuniversitaire ambachtsschool die mensen en organisaties wendbaar maakt in veranderings- en organisatieprocessen). In 2006 heb ik aldaar mijn Master Change Management behaald.

In 2010 heb ik ter voorbereiding op een promotie onderzoek een curriculum van een jaar gevolgd op het gebied van de “the Responsible Organization” aan de Nijmegen School of Management (Radboud Universiteit).

Passie
Mijn passie voor maatschappelijk verantwoord ondernemen begon in 1985. Toendertijd werkte ik voor Diosynth, een bedrijf dat grondstoffen maakte voor de pharmaceutische industrie. Dit bedrijf in Oss bleek later een grote industriële vervuiler. Toen dat uitkwam, verkeerde ik in dubio: blijven om te helpen, of vertrekken als protest?

Ik besloot te blijven om van binnenuit een bijdrage te leveren aan de verbetering van deze situatie, liever dan mij aan te sluiten bij de demonstranten buiten de fabriekspoort. Niet alleen praten, maar concreet actie ondernemen en doelen bereiken, dat is mijn credo.
Mijn passie om een positieve bijdrage te leveren aan de maatschappij is daarna nooit meer verflauwd.

Ruim 17 jaar heb ik op verschillende management posities gewerkt bij Akzo Nobel. In 2000 heb ik mijn loopbaan vervolgd bij Nuon Duurzame Energie.

Sinds 2004 ben ik de eigenaar van My Consultant BV, een adviesbureau gericht op zowel profit als non – profit organisatie. My Consultant: providing new perspectives on acting socially responsible.

Sinds 2015 participeer ik in Infinite Inspiration, een cooperatie in oprichting van adviseurs die organisaties helpen bij het verbinden.

Verbinden met de omgeving, met de maatschappij, met de wereld, maar vooral met zichzelf, de eigen kern. Want als je jezelf niet goed kent, wie of wat verbindt zich dan met de omgeving?

Ik heb mijzelf professioneel verbonden met de OOA, Orde van Organisatiekundigen en -adviseurs.

Als mens heb ik mij verbonden als fractievoorzitter van GroenLinks in mijn gemeente Rheden en in meerdere maatschappelijke vrijwilligersrollen in sociale groepen/organisaties.

ir. Tjwan (Ron) Oei MCM

 

Linkedin Biografie en CV