My Consultant nu ook Green Consultant!

Met een vouwfiets, een OV abonnement en een deelauto abonnement van Mywheels waren we al duurzaam, sinds oktober 2011 hebben we daar een dimensie aan toegevoegd door onze diensten te leveren volgens de GC-normen.

Die GC-normen (Green Consultant) normen zijn:

 • Gold Standard CO2 compensatie van al onze vervoerkilometers.
 • Boven 40 minuten reistijd gebruiken wij het Openbaar Vervoer.
 • Voor het Openbaar Vervoer kiezen wij bij voorkeur trein eerste klas
  (zodat onze reistijd effectieve werktijd wordt)
 • Wij reduceren onze reistijd met 20% of meer
  (door elke 5e werkdag thuis te werken)
 • Hiermee realiseren we een CO2 reductie van minimaal 20%.
 • Voor de werktijd in het OV rekenen wij slechts 50% van ons tarief.
  (win/win)

Historie:
Nadat ik in 1998-2000 voor mijn werkgever bijna 70.000 km per jaar reed door Nederland, Duitsland en Zwitzerland, begon ik de absurditeit daarvan in te zien. Afkicken viel tegen. Met de auto gooide je je kaarten en adresgegevens over de bestemming op de passagiersstoel, je startte en je reed weg. Met de trein is voorbereiding heilig. De avond van te voren uitzoeken op welk perron je moet overstappen, hoe laat je uiterlijk op het station moet zijn. Verder is de auto het verlengde van je huis: Scheren, koffie drinken, kijken of ja haar goed zit, ja het kan allemaal in de auto, schijnbaar onbespied.

OK, toch over naar het OV. Voor de zekerheid had ik mijn auto aangehouden. Na een half jaar werkeloos in de zijstraat te hebben gestaan, mocht ie weg. Heerlijk ‘s ochtends even uitwaaien op de fiets, eindelijk af van het eindeloze dilemma, welke rijbaan nu sneller is.

Welke autobezitter heeft nu de luxe van een chauffeur en eigen nagenoeg filevrije rijbaan tot in het centrum van vrijwel elke stad?